De wereld van outdoor activiteiten wordt steeds meer gedomineerd door het gebruik van de outdoor navigatie software die bekend staat als Komoot. Je merkt dat steeds meer reizigers en vakantiegangers gebruikmaken van Komoot. Maar wat is Komoot precies en waar kun je het allemaal voor gebruiken? En waarom is het zo populair geworden? De antwoorden op deze vragen lees je in dit artikel.
Waarom kiezen voor Komoot?
Wanneer je naar een nieuwe locatie reist, kan het een behoorlijke uitdaging zijn om te kiezen welke attracties het meest de moeite waard zijn om te bezoeken. Soms bevat de reisgids die je hebt niet de mooiste attracties in de omgeving. De hoogtepunten in Komoot daarentegen zijn suggesties die gemaakt en besproken zijn door echte gebruikers. Het zijn nuttige tips voor de beste dingen om te doen en plaatsen om te bezoeken in een bepaald gebied. Komoot staat vol met waardevolle informatie, inclusief representatieve foto’s en nuttige aanbevelingen. Daarnaast kun je ook zien waar je heen kunt gaan, evenals hoe je het meeste uit je vakantie kunt halen.
Highlights in Komoot
Je vindt een selectie van highlights in Komoot. Deze staan onder het kopje Inspiratie op de website. Highlights zijn de meest geliefde locaties van Komoot gebruikers en worden voorgesteld aan andere gebruikers door degenen die de hoogtepunten al hebben bezocht en ervaren. Je herkent ze misschien als de kleine rode puntjes verspreid over de kaart en er zijn er duizenden beschikbaar in honderden verschillende landen waaruit je kunt kiezen. Elke highlight is een persoonlijke aanbeveling die je zeker kunt vertrouwen omdat ze door gebruikers van Komoot speciaal voor andere gebruikers van Komoot worden gemaakt. Ook Komoot kaartjes kun je op de Garmin fietscomputers zoals de 1040 tonen. Tevens kunnen de Komoot navigatie kaartjes op de kleine schermpjes van Garmin horloges gezet worden en ook dat werkt mooi.
Waar bestaan highlights en wandelingen uit?
De hoogtepunten van een wandeling kunnen bestaan uit bijzonder mooie wandelpaden, adembenemende uitkijkpunten, comfortabele rustpunten en opvallende monumenten die je echt gezien moet hebben. Het kan een park, een gebouw of een ander interessant gebied zijn en het kan zelfs een prachtige plek zijn om te picknicken. Het zijn locaties die gedeeld kunnen worden met andere Komoot gebruikers en die iets speciaals toevoegen aan de wandeling die je aan het maken bent.
De highlights van andere bekijken
Het is enorm leuk om te zien wat anderen aanbevelen wanneer je een reis aan het maken bent. Hierdoor krijg je tips die je anders misschien niet gekregen hebt. Heb je een highlight zelf bezocht die iemand anders heeft aanbevolen? Dan kun je de highlight ook beoordelen. Je krijgt namelijk de mogelijkheid om beoordelingen te geven aan eerder vastgestelde hoogtepunten langs je trekking route. Je kunt stemmen, foto’s uploaden en een beschrijving of suggestie schrijven. Je suggesties kunnen door anderen leuk of niet leuk gevonden worden. Komoot kan door deze opzet als een sociaal platform worden beschouwd.
Het maken van je eigen highlights
Als je na je wandeling een unieke locatie of een prachtig bouwwerk tegenkomt dat nog niet in Komoot staat, heb je de mogelijkheid om deze zelf toe te voegen als je eigen hoogtepunt. Je schrijft een beschrijving van het hoogtepunt, voegt afbeeldingen toe en geeft aan waar op je route het zich zou moeten bevinden.
Hoeveel kost het om Komoot te gebruiken?
Je vraagt je misschien af hoeveel het kost om Komoot te gebruiken. Het antwoord op deze vraag is: je mag het gratis gebruiken. Het goede nieuws is dat je niets hoeft te betalen om Komoot te gebruiken of uit te testen. Op die manier kun je zelf bepalen of je op een later tijdstip misschien geïnteresseerd bent in de aanschaf van een van de bundels. Om te beginnen heb je alleen een e-mailadres, een Apple ID of een Facebook-account nodig en dan kun je je aanmelden voor de dienst en aan de slag gaan.
Wil je tijdens het wandelen kunnen navigeren zonder je telefoon te gebruiken? Of ben je geïnteresseerd in het overbrengen van je routes naar een GPS-apparaat? Dat kan pas als je een Komoot regio hebt vrijgespeeld. Komoot dekt de kosten voor de eerste regio. Zoek op de kaart van de regio’s de regio die je wilt ontgrendelen. Een stad en de omliggende gebieden zijn meestal opgenomen in de definitie van een regio. Je hebt verder nog talrijke keuzemogelijkheden als je na het voltooien van die eerste regio ook in andere regio’s wilt kunnen wandelen.
Komoot Premium
Een lidmaatschap van de outdoor navigatiesoftware Komoot dat bekend staat als Komoot Premium biedt gebruikers een paar extra functies en mogelijkheden. De gewone Komoot fiets app is natuurlijk al behoorlijk rijk aan functies, waaronder (gesproken) fietsnavigatie, altijd actuele en offline toegankelijke kaarten en bediening op alle apparaten zoals computer, smartphone en GPS. Maar als je je verkenningen naar een hoger niveau wilt tillen, is een Komoot Premium lidmaatschap voor jou de juiste investering. Zo is het wereld pakket standaard inbegrepen in Komoot Premium en kun je de kaarten die je gebruikt aanpassen op basis van de activiteiten waaraan je deelneemt.
De belangrijke voordelen van Komoot Premium voor jou
Ga je langer dan één dag weg? Dan wordt het organiseren van een reis die meerdere dagen beslaat voor jou een koud kunstje. Je kunt namelijk hulp krijgen van Komoot Premium met suggesties voor overnachtingsplaatsen voor het geval je nog niet weet waar je moet verblijven. Er zijn hotels, hostels en zelfs berghutten om uit te kiezen. Bovendien is de route ingekort, zodat je nooit een te lange afstand in één keer hoeft te lopen of te fietsen. Verder heb je, als je Komoot Premium hebt, toegang tot een aantal verschillende kaarten. Zo is er bijvoorbeeld een kaart speciaal ontworpen voor bergbeklimmen, maar een die ook fietsers en mountainbikers kunnen gebruiken.
Bij het gebruik van de wandelkaarten is een van de belangrijkste voordelen van Komoot Premium de mogelijkheid om te zien waar verschillende paden naartoe leiden. Daarom is het voor jou uiterst eenvoudig om de precieze locatie van iets als het Pieterpad of een andere LAW in Nederland te bepalen. Maar naast regionale en nationale wandel- en fietspaden bevat het ook een lijst van fietsknooppunten en Zwitserse moeilijkheidsgraden voor wandelen, mountainbikeroutes en single trail grades. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je verrast wordt. Je hebt dus meer aan het voorbereiden van een route, want zo weet je precies of een route goed geschikt is voor jou en of je bijvoorbeeld tijdens het maken van een tocht niet per ongeluk op een klettersteig terechtkomt.
Geen onverwacht slecht weer meer
Voorspellingen van het weer, kortingen bij diverse partners en een reisverzekering zijn nog een paar van de extra voordelen van het Premium lidmaatschap. Als je Komoot Premium gebruikt, krijg je bijna letterlijk een exact weerbericht bij elke stap die je zet. Op deze manier weet je precies waar een weersverandering kan optreden, wanneer de duisternis zal vallen en uit welke richting de wind waait. Het oude gezegde dat “slecht weer niet bestaat, alleen slechte kleding” wordt nu beschouwd als een overblijfsel uit het verleden.
Een extra bonus van Komoot
Het maken van je eigen persoonlijke collecties is met Komoot een eenvoudig proces. Het is handig om bepaalde fietstochten of wandelingen te bundelen. Maak een verzameling op elke manier die je aanspreekt, zoals bijvoorbeeld op regio, lengte of gewoon om een aantal verschillende tochten te combineren.
Premium Protection
Wil je geen onaangename schokken meer, dan kun je overwegen Premium Protection aan te schaffen. Dit is een reisverzekering product dat in samenwerking met AXA is ontwikkeld. Daarom heb je toegang tot telefonische ondersteuning voor vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week en het hele jaar door, naast een zeer grondige dekking. Als je fiets kapot zou gaan terwijl je over de weg rijdt, zou er iemand komen om hem voor je te repareren. Zijn je buitenspullen beschadigd of gestolen? Zelfs dit is gedekt tot een maximum van € 1500.
Wel of niet kiezen voor Komoot?
Het aanmaken van een Komoot account kost je niets, want het is helemaal gratis (net als Strava). Je kunt Komoot dus gewoon een tijdje uitproberen of je het wel of niet leuk vindt! Vervolgens heb je de mogelijkheid om te upgraden naar een Premium lidmaatschap. Hiervoor betaal je elk jaar 59,99 euro. Voor deze prijs heb je toegang tot alle premium functies van Komoot, naast de wereldkaart, die, indien afzonderlijk gekocht, extra kosten met zich mee zou brengen. Als je veel tijd buiten doorbrengt, is dit een zeer nuttige optie voor je om te hebben. Zo kun je overal een gemakkelijke wandeling plannen, de mooiste routes in de buurt van je huis kiezen, en ideeën opdoen uit de inspiratie feed.
Er zijn ook andere navigatie apps zoals bijvoorbeeld de Hammerhead companion app, maar deze werkt wel alleen met de Hammerhead Karoo 3 en de oude Karoo 2.
Er is daarnaast een extra keuze beschikbaar voor het geval je het Premium lidmaatschap te duur vindt of in het geval dat je niet van alle functies gebruik maakt. In die situatie heb je ook de mogelijkheid om extra kaarten te kopen. Je krijgt toegang tot één gratis regio wanneer je Komoot gratis gebruikt. Dit is voordelig als je regelmatig in je omgeving gaat wandelen, hardlopen (met of zonder hardloop app of RunKeeper), fietsen of mountainbiken. Als je echter regelmatig buiten je regio gaat, heb je de mogelijkheid om extra kaarten te kopen. Voor een eenmalige betaling heb je voor de rest van de tijd toegang tot de kaarten in je account. Je kunt ervoor kiezen om slechts één regio te kopen, een bundel die meerdere regio’s omvat of de hele wereld.
Voor wat meer relaxt fietsen zou je kunnen gaan voor de Toertje fiets app.
Aanbieding
Bekijk in de shop
Bij het online kopen van een Bluetooth hartslagmeter is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard een goede prijs belangrijk.Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel en vaak gratis leveren en ze meestal ook echt op voorraad hebben:
Meer technische info
De bekendste merken voor bluetooth hartslagmeters zijn www.polar.com, wahoofitness.com en . Voor profs zijn er door de UCI speciale eisen voor de materialen. De garantie is meestal 2 of 3 jaar en voor een hartslagmeter is een CE wel verplicht maar een TÜV certificaat niet. Bekijk de hartslagmeter fiets prijs