De Thule fietsendrager is het grootste en best merk. Onze voorkeur is een neerklapbare en/of opklapbare lichtgewicht Thule die op iedere trekhaak past.
Thule fietsendrager
Natuurlijk heb je wel ooit van de Thule fietsendrager modellen gehoord. Ze zijn mooi, licht, makkelijk te plaatsen en verwijderen en een echte vriend op je dagje weg of vakantie. Bekijk de beste Thule fietsendrager prijs
Top Thule Fietsendragers 2024
1 Thule Easyfold 3
De Thule EasyFold 3 is een veelzijdige en innovatieve fietsendrager, geschikt voor het vervoeren van diverse fietsen, waaronder e-bikes tot 30 kg. Met een revolutionaire click-in/click-out fietsarm en een verstelbare riem is het laden en bevestigen van fietsen eenvoudig en veilig. Het moderne ontwerp, inclusief geïntegreerde verlichting, biedt zowel esthetiek als extra veiligheid op de weg. Daarnaast is de Thule EasyFold 3 die we ook testten uit te breiden van een drager voor twee naar drie of zelfs vier fietsen, wat het ideaal maakt voor grotere gezelschappen of gezinsuitjes.
- Zeer snel en makkelijk te gebruiken
- Kan tot 4 fietsen gebruikt worden
- Inclusief kantelfunctie, zelfs bij 3 zware ebikes tot 30 kilo
- Duur met ruim 900 euro
2 Thule EuroRide 940
De Thule EuroRide 940 is een mooie, veilige en betrouwbare fietsendrager voor 2 fietsen en komt als beste uit de test. Ondanks een iets minder strak design dan de XT 933, maakt de goedkope prijs hier een hoop goed!
Deze fietsendrager heeft een handige snelle bevestiging dankzij de slimme bevestigingshandgreep, en de kantelfunctionaliteit zorgt ervoor dat je altijd makkelijk bij de achterbak kan, zelfs als er fietsen op zitten!
- Goedkoopste A-merk fietsendrager
- Snelle bevestiging
- Handige kantelfunctie om bij de achterbak te kunnen
- Niet geschikt voor zware elektrische fietsen
3 Thule Easyfold XT 933
De Thule Easyfold XT 933 is al wat ouder maar het is een sterke fietsendrager met brede wielgoten. Hij is zelfs geschikt om 2 elektrische fietsen met normale fietsbanden of mountainbikes mee te nemen.
Deze fietsendrager is volledig inklapbaar, waardoor je deze gemakkelijk weer kunt op ruimen wanneer je hem niet gebruikt. Naast een slot voor de drager, beschikt de fietsendrager ook over een frameslot tegen diefstal van je fiets. Goed beschermd dus!
Deze Thule Easyfold XT 933 kom als een na beste fietsendrager uit de test en hij is zelfs goedkoper dan de meeste andere modellen. Je kunt er elke soort fiets op kwijt, van klassiek tot elektrisch.
De meer dan 30 reviews laten overigens zien dat wij niet alleen staan in ons oordeel!
- Geschikt voor dure carbon racefietsen tot zware elektrische fietsen
- Je kunt ook na bevestiging eenvoudig bij je spullen in de kofferbak omdat de drager kantelbaar is
- Oprijgoot beschikbaar (groot voordeel voor senioren)
- Hij is best zwaar
- Bevestigen kan wat stroef gaan
Onze Conclusie
Easyfold XT 3B 934
Heb je meer budget? Dan is de EasyFold XT 934 een erg goede optie. Deze 934 is de opvolger van die populaire Thule Easyfold 932 en 933, alleen is deze geschikt voor het vervoeren van 3 fietsen in plaats van 2. Dankzij het hoge laadvermogen van 60 kg, de afneembare frameklauwen en de ruime afstand tussen de fietsen is deze fietsendrager geschikt voor het vervoer van alle soorten fietsen.
- 3 fietsen of 2 e-bikes
- Extra beveiligd
- Eenvoudig in gebruik en opbergen
- Alleen uit te breiden met los verkrijgbare uitbreidingsset
Meermaals gaat de discussie dan over de beste Thule fietsendrager en zo is die lange discussie/ vriendelijk overleg tot bundel van ervaringen en verder tot een test gevormd. Deze ervaringen van ons allemaal plus veel meningen van de grote jongens in de fietsbladen en semi-overheids instanties (ANWB, fiets- websites en tijdschriften) is nu een complete test met alle goede en slechte minder goede Thule fietsdragers voor op de trekhaak.
We bekijken eerst 2 modellen van ze:
In de video hieronder over fietsdragers test zie je het veel gekozen model van Thule, die mooi, stevig plus licht is.
3 Fietsen
Hier zie je van Thule het model voor 3 fietsen. Deze is ook nog steeds best licht en tevens nog neerklapbaar:
4 Fietsen
Het Thule 4 fietsendrager model is weer een paar centimeter langer en is iets robuuster uitgevoerd waardoor hij meer kilo’s aan fietsen kan dragen. Autorijden met 4 fietsen achterop is niet veel anders dan met 2 of 3 fietsen alleen het naar achteren rijden wordt natuurlijk weer wat lastiger. Je ziet door de achterruit namelijk echt niet veel meer waardoor je meer en meer op je spiegels moet rijden. Voor de rest is de montage van een 4 fietsendragermodel hetzelfde en de bevestiging van de fietsen erop zelf ook. Kijk dus goed wat de beste fietsendrager voor 4 fietsen is.
Achterklep
De achterklep modellen zie je hier niet want daar zijn we niet echt fan van. Ze kunnen de achterklep beschadigen en soms een beetje torderen. Daarnaast kan de achterklep niet, of heel lastig open met de fietsen erop.
Dak
De Thule voor op het dak is dan een betere overweging. Deze Thule dakdragers zouden we kiezen als er geen trekhaak voorhanden is. Een nieuwe trekhaak laten plaatsen kost namelijk zomaar een paar honderd euro. Daarnaast kan je trekhaak al in beslag zijn genomen door een aanhangwagen, caravan of Travelsleeper. Heerlijk op vakantie met je slaapplek plus fietsen op de Thule dakdragers dus, genieten!
Elektrische fietsen
Mijn vader overwoog ook een Thule maar kwam toen uit op Uebler. Dit is wel een goed model fietsendrager maar voor zijn elektrische fietsen heeft hij eigenlijk liever een Thule gehad. Toch wil ik je deze ervaring laten weten omdat je er wellicht wat aan kan hebben. Hij kocht toen geen Thule omdat deze een paar tientjes goedkoper was. Bekijk ook de Thule dakkoffers.
Nu is Uebler fietsendrager helemaal niet slecht, maar het verschil met zo’n high-end Thule merk je toch wel.
Europower 916
De Europower 916 lijkt veel op de Eurofold en kost zo’n 350 euro. Ze zijn beiden kantelbaar en van zeer licht aluminium. Daarnaast vind ik het fijn dat ze geen scherpe randen hebben en door de plastic beschermingsdelen en bevestigingen erg makkelijk te gebruiken zijn. Gewoon mooi zilver met zwarte kunststof ratelbevestigingen voor de wielen met snelle trekhaak bevestiging zorgt er voor dat deze 2 uit heel veel landelijke testen als beste eruit komen.
Thule 938 vs 939
Op de 938 kunnen geen elektrische fietsen en op de 939 kan dat wel. Op die 939 kunnen 2 ebikes en 3 normale fietsen en op de 938 kunnen alleen 2 gewone fietsen. De Thule dragers blijven dus in ontwikkeling en de concurrentie van Thule moet sterk uit te hoek komen om deze nieuwkomer te verslaan.
Bekijk deze Thule VeloSpace XT 938 sale
927
De Thule 927 is ook nieuw en deze is zo’n 100 euro goedkoper dan de 938. Deze 927 is niet geschikt voor elektrische fietsen maar gebruikers zijn er wel erg tevreden over als je de reviews bekijkt.
Thule koffer voor op fietsendrager
De Thule BackSpace XT is handig als je al een Thule fietsendrager hebt en je wilt er ook een koffer op hebben. Deze VeloSpace XT is degelijk, kan goed op slot en werkt supermakkelijk. Hij kan zelfs gevuld mee-kantelen met de fietsendrager zodat je ook nog achterin de auto kunt bij je spullen aldaar.
De Thule BackSpace XT is een luxe en ruime polyester koffer met een maximaal belastbaar gewicht van 50 kilo. Hij kan worden gemonteerd op de Thule VeloSpace XT fietsendrager voor op de trekhaak. Deze Thule koffer is 147 cm lang, 40 cm breed en 68 cm hoog, en weegt slechts 8,6 kilo. Naast zijn ruime afmetingen en lichte gewicht is de koffer inklapbaar voor gemakkelijke opslag thuis op zolder of in de garage. Het opzetten is eenvoudig en intuïtief. Bovendien kan je de inhoud veilig en droog opbergen dankzij de ritsen en sloten. De koffer voelt stevig aan en de kwaliteit is zoals je van een Thule mag verwachten.