De Continental Grand Prix 5000 S TR is nog veel sneller en lichter als opvolger van het oude topmodel Grand Prix 5000. Minder snel lek, gaat langer mee, minder rolweerstand en is echt de allerbeste racefietsband.
Racefietsbanden voor de beste prestaties
De huidige Grand Prix ging al een aantal jaren mee maar de 5000 S TR is gewoon nog beter geworden! Best gaaf als je bedenkt dat ze eigenlijk nog steeds op het ereschavot stonden. Bekijk de Continental Grand Prix 5000 S TR racefietsbanden prijs
De winnaar
- Beste allround band zowel met tube als tubeless
- 20% minder rolweerstand tegenover de normale GP 5000
- 50 gram lichter per band!
- Best prijzig
Onze Conclusie
Lekbestendigheid
Ze gaan minder snel lek ,zelfs 20% minder snel door de een nieuwe constructie in de band. Deze extra binnenlaag biedt een verbeterde bescherming tegen lekrijden.
Beste Continental Grand Prix 5000 S TR
50 gram minder per band is niets. Goede grip, lage rolweerstand en hoge lekkracht zijn de gouden driehoek die veel bandentesters gebruiken. Deze 3 zijn de belangrijkste en Continental luistert ernaar, dan iets beter dan zijn concurrenten Schwalbe, Vittoria en Vredestein.
Test
Laten we hem even goed neerzetten.
Review
De Continental Grand Prix 5000 S TR test geeft voor de meeste testers de bevestiging dat dit wel echt de beste is. Daar is niet 1 persoon alleen in want de meeste journalisten/ reporters en ‘deskundigen’ vinden de 5000 een waardige opvolger en echt een verbetering.
- De opvolger van de allerbeste, en sneller en lichter, minder rolweerstand
- Slijtage nog minder van bij de voorganger
- Nog iets betere doorprikkracht
- Rijdt nog fijner
- Tubeless ready
- Hook compatable
- Je betaald wel een premium voor het merk
Voordelen
- De opvolger van de allerbeste
- De opgeruwde schouders op het loopvlak zorgen voor een optimale grip op het asfalt
- Het stijve karkas zorgt voor een verbeterde stabiliteit in de bochten en bij hoge snelheden
- De nieuwe versie van Continentals Vectran anti-punctuurstrip zorgt voor een goede bescherming tegen lekrijden.
Verschil 5000 vs 5000 S TR
Kan een beste band nog beter? Door een nieuwe constructie zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd, zo heb je 20% minder rolweerstand 20% minder kans op een lekke band en zijn ze 50 gram lichter dan de gp5000! Daarnaast zijn deze banden ook tubeless ready. Ongelooflijk als je zag dat deze eigenlijk nog steeds goed meekwamen met andere veel jongere topbanden zoals Schwalbe, Michelin en Vredestein. Toch zag Continental plaatsen en ruimte voor verbetering. En met deze nieuwe technologie lopen ze echt voor op hun concurrentie
En als je even voorbij de marketing kijkt, dan blijft er een nieuwe winnaar over. Technisch gezien heeft Conti hem helemaal opnieuw opgebouwd en er komt best wat technologieën kijken waarbij je ziet dat het echt een nieuwe met echte verbeteringen is ten opzichte van zijn voorganger, die ook al supergoede 4000S2.
Tubeless
De Grand Prix 5000 S TR Tubeless is de eerste van het merk en meteen willen ze meedoen voor de ereplaatsen. Deze TR (tubeless ready) versie heeft nog minder rolweerstand dan de draadband, ondanks dat er een 180 tpi casing wordt gebruikt in combinatie met een tussenlaag die voor de luchtdichtheid moet zorgen. Zelfs zonder latex zou deze band al 5% extra lekbestendig moeten zijn. Het moet nog blijken…
Grip in de bocht
Kleine stippen werden met een laser in de mal gesneden om de grip in de bochten te vergroten. Het profiel is ook laser geëtst. Ehhhhhh je gaat denken ‘what’s in it for me? Continental legt uit dat de band direct uit de doos optimale grip heeft dankzij het zeer licht “ruwe” oppervlak. Iets dat normaal gesproken pas na een aantal kilometer gefietst te hebben gebeurd. Het aloude inrijden moet nog wel maar een stuk minder en dat is fijn 😉
Deze ‘Lazer Grip-technologie’ maakt de schouders op het loopvlak van de Grand Prix 5000 S TR echt ruw. Dit geeft de GP 5000 optimale grip in de bochten en dat geeft je weer meer vertrouwen als je met 80 kilometer per uur van de Ventoux of andere col afraasd zoals wij hier.
Aero fietsband
Daarnaast is het zo dat de luchtstroom langs de band beter wordt, wat de aerodynamica ten goede komt. Veel stelt dat bij een band niet voor, maar alle beetjes helpen.
Comfort
Tijdens de tests bleek ook dat de nieuwe band veel comfortabeler is. De intuïtie van de testers speelt hierbij een belangrijke rol en daar kun je niet op rekenen. Dus we moeten hem gewoon omdoen, maar als we het comfort van de oude Grand Prix in gedachten houden, zal de nieuwe band op dit moment niet falen.
Maar natuurlijk werkt een bredere band nog beter voor meer comfort, en dat is ook een trend. Wat zijn de maten, vraag je? Oké, laten we de details van de nerd bekijken met alle afmetingen en gerelateerde gewichten.
Maten
De uitvoeringen en maten van de de Conti GP 5000 met bijbehorende gewichten is als volgt:
- 700×25 – 250 gr
- 700×28 – 280 gr
- 700×30 – 300 gr
- 700×32 – 320 gr
- 650×30 – 280 gr
- 650×32 – 300 gr
Monteren
Door de hookless aansluiting is het monteren een stuk makkelijker geworden. Een mooie stap van Continental om hierin mee te gaan.
Continental Zonder binnenband
Continental heeft lang beweerd dat de tubeless-technologie in racefietsen nog niet volwassen was. Dus nu hebben ze een tubeless band voor de racefiets. Opmerkingen: Conti wilde een standaard, maar deze is nog niet beschikbaar. Zoals bijna alle fietskleding is deze (nog) niet verkrijgbaar. De gesprekken over deze norm (velgmaten, bandenmaten, maximale afwijkingen, dat soort dingen) gaan nog steeds door.
Conti GP 5000
Met de aantoonbare verbeteringen kan volgens ons wel gesteld worden dat de Grand Prix 5000 S TR een meer dan waardig opvolger van de Grand Prix 5000 is. Dat worden nog fijnere ritten!
Kopen
Aanbieding
De Continental Grand Prix 5000 STR is sneller en lichter als opvolger van de oude 5000. Hij is nog sneller en beter!Bekijk in de shop
Bij het online kopen van een Grand Prix 5000 ST R is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard een goede prijs belangrijk.Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel en vaak gratis leveren en ze meestal ook echt op voorraad hebben:
In onze podcast beluister je tips over wielrennen en dit onderwerp.
- Hardlopen 33 | Fietsen 😉 HRDLPN 10:00
- Hardlopen 82 | Hardlopen En Fiets, Hoe Combineren? HRDLPN 06:13
Meer technische info
De UCI stelt eisen op voor de fietsbanden. Bekijk meer technische info van fabrikanten van materialen voor op de fiets (zie Wikipedia en de keurmerken van de overheid). Kijk ook af bij de kenners van de profploegen zoals Lottodstny en Alpecin Deceuninck Natuurlijk kun je ook kijken bij meer tips over zelf je fiets opbouwen Bekijk de Continental Grand Prix 5000 S TR Prijs ►