De beste winterband wielrenfiets heeft goed profiel, de juiste breedte en de goede bandendruk.
Fijner rijden in de winter
De winter vraagt een andere band op je racefiets vanwege de gladheid, de grotere kans op lekke banden en hardheid van de band. Bekijk de beste winterband voor de racefiets: de Continental Grand Prix 4-Season prijs
De winnaar
- Beschikt over heel veel grip op natte en koude wegen
- De extra anti-leklaag zorgt ervoor dat je weinig lek rijdt
- Prijs
Onze Conclusie
Niet elke keer oppompen
Hij is goed lekbestendig, dus je hoeft hem gelukkig niet elke keer opnieuw op te pompen!
Inhoudsopgave:
Winterband met korting op 21 november kopen?
Bij deze shop kun je met vertrouwen jouw Winterband bestellen.
Scherpe prijs. Snel in huis.
Het is niet gemakkelijk te kiezen tussen banden. Welke band gebruik je best, of passen je het best? Hier zie je de tips voor de juiste winterband wielrenfiets.
Winterband wielrenfiets
Om tijdens de winter te gaan trainen op de weg zijn er banden nodig met het grovere profiel, tegen slijk, en andere gladdige obstakels. In de winter wordt er ook vaak gereden met bredere banden. Doorgaans zijn deze 21-23, maar in de winter mag je gerust gaan voor 25-27 voor optimale prestaties. Je hebt deze zeker nodig, ga maar eens trainen in de Vlaamse Ardennen deze winter en je zal merken dat je met weinig profiel banden daar niets kan mee doen. Aarde, stenen, vuiligheid… Dan mag je hopen dat je valbestendige fietskleding aan hebt.
Verschillende banden
Tijdens de zomer liggen alle wegen er zeer goed bij, of ja, de conditie van de weg zal niet aan het weer liggen zal ik maar zeggen… Zelfs met een flinke regenbui zal het niet spekglad worden. Je bent in de zomer meer bezig met de keuze tussen een windstopper of een regenjack en of je een thermojack mee moet nemen voor het geval je langer fietst dan je dacht.
Profiel
Je mag dus gaan voor weinig profiel banden die ook smal zijn. Dit voor een minimale weerstand, hoe minder weerstand hoe meer wattages je bespaart. Zoveel zal dit ook nu niet uitmaken, maar als je van een volledige rit 5 watt bespaart, en daar mee één hartslag gemiddeld lager uitkomt, dan is dat goed!
Klassiekers banden
Om klassiekers te rijden zijn er ook tuben nodig, niet perse met grovere profielen, maar wel vooral bredere, om de kasseien te overwinnen. Bredere tuben vangen beter de schokken op, zodat je minder zal dansen op je fiets.
Klassiekers
Deze tuben mogen ook lager in druk. Standaard zegt men 8, maar voor klassiekers mag je gerust naar 5-6bar gaan, dit om het comfort op de kasseien te verbeteren, zodat je mooi positie kan behouden op de rug van de kasseien, en er vlot kan overrijden.
Bandenspanning
De bandenspanning hangt ook voor een deel af van je gewicht. Ik weeg 67kg en rijd meestal met 8-9kg, voor mij is dit ideaal. Tijdens regen rijd ik met 7.5-7 en als er kasseien inzitten 6.5-7, als het maar korte stroken kasseien zijn dan verander ik de druk niet en blijf ik op 8-9, maar ook natuurlijk naargelang hoe ze erbij liggen.
Mijn winter banden wielrenfiets
Ik rijd nu al een volledig seizoen met de Continental racefietsbanden. Ik heb al met verschillende gereden, maar deze zijn toch wel de beste in alles. Natuurlijk is dit mijn oordeel, ik vind de banden zeer goed, maar sommige mensen rijden misschien ook wel liever met Vredestein of Michelin, toch ook wel één van de topmerken. Zelf reed ik ook al lange tijd met Michelin, de pro4 dan, keien zijn niet goed. Eerder waren er meer tips in de racefietsbanden test.
Alternatief
Er zijn alternatieven voor de Continental Grand Prix 4000S. De keuze voor een band is altijd lastig, er zijn verschillende eigenschappen die een band kenmerken. Het nadeel is echter dat uitblinken op die ene eigenschap bijna altijd ten koste gaat van de andere eigenschap. Een voorbeeld: een band met een lage rol weerstand scoort bijna altijd laag op lekbestendigheid of doorprikkracht.
Kiezen
Deze band vervormt makkelijker doordat er een zachter rubbermengsel is gebruikt. Dit houdt ook in dat deze makkelijker door te prikken zijn en vaak ook sneller slijten. Er zijn echter ook allround banden die gemiddeld tot goed scoren op de meeste eigenschappen. Dit zijn de zogenaamde allround banden die over het algemeen het meest worden gebruikt. Banden worden vaak vergeleken op basis van eigen ervaring. Vaak komt er gevoel bij kijken en op basis daarvan wordt uitgemaakt of een band goed of slecht is. Met harde feiten komen is lastig, helemaal als dat het “ik gebruik hem zelf ook” gevoel moet overtreffen.
Schwalbe racefietsbanden
Een erg goede grip, een lage rolweerstand en hoge doorprik-kracht is de gouden driehoek die veel banden testers het liefst hanteren, dus ook voor de Schwalbe racefietsbanden.
Aanbieding
Om tijdens de winter te gaan trainen op de weg zijn er banden nodig met het grovere profiel, tegen slijk, en andere gladdige obstakels. In de winter wordt er ook vaak gereden met bredere banden!Bekijk in de shop
Bij het online kopen van een Winterband is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard een goede prijs belangrijk.Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel en vaak gratis leveren en ze meestal ook echt op voorraad hebben:
In onze podcast beluister je tips over wielrennen en dit onderwerp.
- Hardlopen 33 | Fietsen 😉 HRDLPN 10:00
- Hardlopen 82 | Hardlopen En Fiets, Hoe Combineren? HRDLPN 06:13
Meer technische info
De UCI stelt eisen op voor de fietsbanden. Bekijk meer technische info van fabrikanten van materialen voor op de fiets (zie Wikipedia en de keurmerken van de overheid). Kijk ook af bij de kenners van de profploegen zoals Lottodstny en Alpecin Deceuninck Natuurlijk kun je ook kijken bij meer tips over zelf je fiets opbouwen Bekijk de beste winterband voor de reacefiets: de Continental Grand Prix 4-Season Prijs ►