Vermogensmeter pedalen die wattage meten met de trappers helpen om sneller beter te worden. Een overzicht en vergelijk met de crankvermogensmeters en wielvermogensmeters!
Vermogensmeter pedalen
Zoals je wellicht weet kun je kiezen tussen 3 opties om je vermogen te meten op een fiets. Je kunt alles analyseren en, belangrijker, sneller beter worden om zo je concurrentie echt te verrassen in de eindsprint, klim of duurtraining! Bekijk de vermogens pedalen prijs
Beste Vermogensmeter 2025
1 Favero Assioma Shimano
De beste vermogensmeter is de Favero Assioma Shimano pedalenset. De Favero Assioma Shimano meten constant jouw wattage waardoor je heel nauwkeurig meten hoeveel vermogen je hebt geleverd. Deze resultaten analyseer ik na de rit in een handige compatibele app.
Anders dan veel andere vermogensmeters meet de Favero Assioma Shimano ook nog eens je cadans en gaat de accu tot wel 50 uur mee! Een nadeel van deze vermogensmeter is dat hij helaas wel prijzig is.
- Constante en nauwkeurige meting is super betrouwbaar
- Meet ook je cadans waardoor je geen cadansmeter nodig hebt
- Accuduur van wel 50 uur lang
- Onbekend merk
2 Garmin Rally RS200
Duurder maar van het topmerk Garmin is deze Garmin Rally RS200 pedalenset. De Rally RS200 meten het wattage precies zodat je de hele tijd een goed beeld hebt op de hoeveel vermogen je trapt. Dit kun je dan ook gemakkelijk aflezen op een fietscomputer of op je mobiel via de Garmin Connect app.
Er zijn erg veel verschillende soorten vermogensmeters, maar de opties van deze ‘slimme’ pedalen zorgen voor een echte upgrade in jou fietservaring. Het is een echt goede uitbreiding op je arsenaal van je fietsen verbetermethodes.
- A-merk vermogenspedalen
- Lange batterijduur
- Waterproof, dus geen probleem in de regen!
- Direct en makkelijke aansluiting
- Niet de goedkoopste
3 Wahoo Powrlink Zero Speedplay
De Wahoo Powrlink Zero Speedplay vermogensmeter is de vermogensmeter van Wahoo waar je ook regelmatig goede ervaringen van hoort. Deze zeer mooi afgewerkte pedalen zijn volgens Wahoo tot binnen +/- 1% accuraat.
Er zijn twee versies, de dual-sided, waarbij allebei de pedalen elektronica bezitten om metingen te verrichten, en de single-sided versie, waar alleen de linkse kant meet.
Kortom: de Wahoo Powrlink Zero Speedplay is een zeer goede keuze als vermogensmeter, vooral omdat het de nieuwste technologie van Wahoo bezit.
- Lange batterijduur
- Waterbestendig IPX7
- Geclaimde accuratie van +/-1%
- Duur
Inhoudsopgave:
De Keo Power was er eerder bij en de eerste trapper model waarmee je vermogen kunt meten. Ze waren toen exclusief en ze zijn dat nog steeds.
Voordeel van pedalen tov een crank of een wiel
Wat heb je aan Polar, Garmin en Powertap want die kunnen je vermogen meten met trappers op de fiets? Je kunt makkelijker uitwisselen tussen fietsen, lichter en meer keuzevrijheid in wielen, cranks zijn voordelen die de forse prijs wellicht acceptabel maken.
Voordeel
Het grootste voordeel van trappers ten opzichte van een wielvermogensmeter is de uitwisselbaarheid. Dit is handig voor mensen met meerdere soorten fietsen zoals een wielrenfiets, mountainbike en cyclocrosser. Daarnaast kun je het vermogensverschil meten die je beide benen kunnen uitoefenen en vervolgens je positie/ houding en trapgedrag fijntunen.
Schoenen
De schoenen is wel een dingetje. Want vaak heb je SPD trappers met spd plaatjes voor je mountainbike, en SPD-SL voor race (of Look of nog wat anders). Dit wordt nu dus 1 set trappers. Dus in die zin hoef je niet meerdere trappers meer te kopen. De investering is wel aanzienlijk dus echt een voordeel wil ik dat niet noemen. 1 paar schoenen gebruiken voor al je fietsen zou ik niet doen, zelf gebruik ik verschillende schoenen voor deze verschillende fietsen. Maar meestal rijd ik met Shimanopedalen waar deze modellen voor zijn
Vermogensverschil per been
Omdat de vermogenssensors in beide pedalen zijn bevestigd, kan Rally het onafhankelijke vermogen per been en het totale vermogen van beide benen meten, evenals de balans tussen je rechter- en linkerbeen. Behalve het totale vermogen legt de Rally ook de cadans en een verscheidenheid aan vermogensgegevens vast, die je kunt zien op jouw compatibele Garmin toestel en in Garmin Connect™, Garmins gratis online fitnesscommunity. Kortom: de Edges met ANT+ laten je vermogen zien en ook verschillende hartslagmeters kunnen de gegevens tonen.
Type fiets
Daarnaast kun je het vermogen dat je trapt meten op alle soorten fietsen. Of je nu een mountainbike hebt, een wielrenner of excentrieke fixie… je kunt altijd alles meten met een beste vermogensmeter in het achterwiel, in de crank of dus in de trappers. Deze vermogensmeter pedalen zijn relatief nieuw en technische hoogstandjes.
Verschil
Laten we eerst kort in gaan op de verschillen tussen een vermogensnaaf in een achterwiel en vermogenstrappers. Vroeger had je geen trappers die vermogen kunnen meten en inmiddels zijn er een paar merken die ze aanbieden voor bedragen ruim boven de duizend euro. Dit bedrag houdt mijzelf tegen om ze ‘even te kopen’ om te kijken of ze beter zijn dan mijn Powertap wiel of SRM systeem. Ik heb wel veel systemen getest maar zie nog niet direct het voordeel van vermogenstrappers tov vermogens wielen die het forse prijsverschil acceptabel maken. Maar dat kan ook met mijn portemonnee te maken hebben 😉
Schoenen
Het grootste voordeel van trappers ten opzichte van een wielvermogensmeter is de uitwisselbaarheid. Dit is handig voor mensen met meerdere soorten fietsen zoals een wielrenfiets, mountainbike en cyclocrosser. Echter gebruik ik zelf verschillende schoenen voor deze verschillende fietsen dus daar moet je wel even mee leren om te gaan want je moet ook je schoenplaatjes vervangen of zorgen voor veel dezelfde schoenplaatjes die je op al je soorten schoenen schroeft.
Merken
Je kunt kiezen voor de volgende merken
- Garmin Rally
- Look Keo
- Powertap P1
4iii
Het systeem van 4iii is een vermogensmeetsysteem op de crankarmen. Deze zijn betrouwbaar en bijzonder licht. Dit systeem ‘Patent pending 3D power meter technology capable of measuring tri-axial strain on your crank’ is herkenbaar aan de kleine blokjes op de crankarm.
Powertap
Laten we beginnen met de nieuwste. De P1 pedalen van PowerTap van 1200 euro zijn geen normale pedalen. Ze zien er normaal uit maar bieden veel intelligentie en bieden de bewezen nauwkeurigheid waar PowerTap voor staat. Het pedaal is heel eenvoudig te monteren aan elke crank en benodigd geen kalibratie nog hoek instelling. Het is gewoon “plug and play”. De P1 is geschikt voor dual band ANT+ en Bluetooth SMART zodat ze compatibel zijn met meerdere smart devices. De onafhankelijke meting opent de mogelijkheid voor een nieuwe reeks van trappen en biedt je een ultiem concurrentievoordeel. Wees niet bang om deze pedalen aan te schaffen, maar het is wel alsof je je voeten in twee kleine leugendetectors klikt.
Specificaties Powertap P1 Pedalen Powermeter Set
- Powermeter op je pedalen voor vermogensmeting
- Schoenplaat bevestiging: 3 boutjes
- Schoenplaatje meegeleverd: rood, 6 graden
- Bewezen PowerTap nauwkeurigheid
- Veerspanning: 6-20 Nm
- Stack lengte: 14 mm
- Centrum van het pedaal: 53mm (gemeten vanaf crank tot pedaal)
- Leun hoek: 25,5 graden (gebaseerd op 175mm cranklengte, 75 mm BB drop en 147 mm Q-factor crank
- Connectiviteit: ANT+ en Bluetooth SMART
- Gewicht: 398 gram
- Batterij: AAA
- Levensduur batterij: 60 uur
- Wereldwijd 2 jaar garantie
Polar
Polar en LOOK hebben hun krachten gebundeld om een klikpedaal op de markt te brengen dat vermogen en cadans kan meten. Echt iets voor de ambitieuze fietsers die het maximale uit zichzelf willen halen en een redelijk budget hebben voor de vermogensmeter pedalen. De specificaties van de Look Keo Power Race vermogensmeter pedalen zijn
- Nauwkeurige meting van het vermogen en de cadans
- De gegevens worden per pedaal gemeten
- Links/rechts balans helpt bij het verbeteren van de fietstechniek
- Eenvoudig te monteren
- Kalibratie gaat automatisch bij het opstarten
- Compatible met de Polar CS500, CS600 en de CS600X computers
Bevestiging
Het pedaal is eenvoudig aan de crank van de fiets of MTB pedalen voor kracht te bevestigen. Het is tevens eenvoudig om te wisselen tussen verschillende fietsen. Het pedaal komt met acht ingebouwde meters dat uiterst precieze kracht meting mogelijk maakt. De twee power transmitters sturen de data van de sensoren direct naar een compatible Polar fietscomputer op het stuur van de fiets.
Feedback
De Kéo Power geeft directe feedback doordat het vermogen meet in Watts van zowel het linker als het rechter pedaal. Er wordt dus per pedaal gemeten. Door het zichtbaar maken van de rechts/links balans van de benen helpt het systeem bij het verbeteren van de fietstechniek. Zicht op de huidige en gemiddelde cadans is essentieel voor diegene die hun fiets-efficiëntie willen optimaliseren. Het systeem is compatibel met heel veel units en hartslagmeters. Je kunt ook nog altijd kijken naar je vermogen bij het hardlopen.
Garmin Rally
Het concept achter Garmin Rally trapper vermogenspedalen combineren kracht en eenvoud en ook hiermee meet je het vermogen dat je produceert op de pedalen. Dus precies waar de kracht wordt uitgeoefend. De Rally trapper van Garmin meet de lichte doorbuiging van de pedaalas tijdens een volledige pedaalslag en gebruikt de kracht die wordt uitgeoefend om de vermogensgegevens te berekenen.
Voor meer vermogensmeters kan je bijvoorbeeld ook denken aan de Assioma PRO MX vermogensmeter voor MTB en Gravel.
Kopen
Aanbieding
Bekijk in de shop
Bij het online kopen van een Vermogenspedalen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard een goede prijs belangrijk.Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel en vaak gratis leveren en ze meestal ook echt op voorraad hebben:
Meer technische info
De UCI van vermogensmeters (zie Wikipedia) heeft niet echt speciale eisen voor de vermogensmeters in de koers. Bekijk meer technische info van fabrikanten van fietsonderdelen zoals www.Garmin.com (zie Wikipedia en de keurmerken van o.a. TUV, overheid). Kijk af bij de renners van de profploegen zoals INEOS Grenadiers en Lotto-Soudal Bekijk de vermogens pedalen Prijs ►